Køge Bugt

Andre naturbilleder:     Gule marker     Natur      < Tilbage

Om Køge Bugt

Jeg har min daglige gang i bugtområdet, og tager løbende nye billeder af stranden, trylleskoven, Strandparken og ved Karlstrup Kalkgrav og strandengene bag Greve, Karlslunde og Solrød.

Køge Bugt starter efter Amager og løber fra det sydlige Københaven og slutter ude ved Stevns Klint og omfatter bl.a. Trylleskoven, Staunings Ø og Ølsmagle Revle.

Om Køge Bugt skriver Wikipedea: Er en bugt placeret ud for Østsjælland i et indhug mellem Avedøre i nord og halvøen Stevns i syd og med den gamle købstad Køge liggende centralt i bunden af bugten.

Langs bugten er der en række lange sandstrande og relativt gode fiskemuligheder. Specielt området nord for Køge, mod Jersie, Solrød Strand og ud for Ishøj er store dele af strækningen ud mod Bugten forsynet med store strandområder, hvoraf flere af områderne er udbygget med kunstigt anlagte strandrevler. I den nordlige del af bugten udfor kysten ved Brøndby Strand, Vallensbæk og Ishøj er der anlagt en stor kunstig strand Køge Bugt Strandpark.

Bugtens samlede areal udgør 500 km2 og den har en middeldybde på omkring 10 meter. Dens knap så saltholdige vand med en saltprocent på kun omkring 1 procent betyder, at den har et noget anderledes havliv end i Kattegat.

 

Share Button